Heerkijke pittige, goed gevuld, soep. Comfort food garantie. Snijd de prei in ringetjes. Snijd de wortels in plakjes. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Snijd de paksoi in reepjes. Snijd de ui in blokjes. Hak de peterselie. Hak de knoflook. Rasp de citroen, snijd hem doormidden en pers een half   Lees verder...

Categorie: Soepen

Snijd de worteltjes heel fijn, in blokjes. Snijd de ui heel fijn. Hak de knoflook fijn. Rasp de gimber. Halveer de champignons. Was de prei onder de kraan, halveer hem, verwijderd de donker groen stuk en snijd in de lengte, in reepjes. Snijd de Spaanse peper in ringetjes. Snijd ook   Lees verder...

Categorie: Soepen

 Heerlijk met Pinda dressing erbij.  Verwarm in een koekenpan, 1 eetlepel Olijfolie. Bak de tonijn stukken, 3 minuten, beide kanten. Laat ze afkoelen en snijd ze in blokken. Snijd de Spaanse peper, het ui en de bos uitjes in ringetjes. Snijd de avocado’s in blokjes. Snijd de mango’s in blokjes.   Lees verder...

Categorie: Groenten Salades

Dit sausje is ook lekker met, op de bbq gegrilde vlees. We hebben de gehaktballetjes met witte rijst gegeten. Heerlijk!   Hak samen in een keukenmachine, de ui, de brood, de knoflook, de gemberpoeder, de mosterd en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het gehakt toe   Lees verder...

Categorie: Rundervlees, Warme Saus

Snijd de Spaanse peper heel fijn. Rasp de gimber. Hak de knoflook fijn. Snijd de koriander heel fijn. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Snijd de kipfilets in blokjes en de speklappen in dikke repen. In een kom meng de Spaanse peper, de knoflook, de gimber, de citroensap, de olie,   Lees verder...

Niet te veel tijd om te koken? Dit recept is makkelijk en heel lekker! Kook de sperziebonen in ruim water met zout, circa 20 minuten. Giet ze af en laat ze staan. Snijd een ui en hak de knoflook fijn. Snijd de Spaanse peper in ringetjes. Kook de rijst in   Lees verder...

Snijd de biefstukjes in plakken, ongeveer 6 stukken per biefstukjes. Pers het gember bolletje en de knoflook. Meng dit met de mirin, de sojasaus en de honing. Doe de biefstuk plakken erbij en laat dit minimum een uur marineren. Haal de biefstuk uit de marinade maar bewaar de marinade. Doe   Lees verder...

Categorie: Sushi

Dit recept komt uit de Lidl maar ik heb het veranderd. Hak de knoflook teentjes fijn en rasp de gember fijn. Maak een sausje klaar: Meng de ketjap, de sambal, de knoflook, de gember en het sap van een limoen. Verhit een lepel olie en bak de cashewnoten lichtbruin. Strooi   Lees verder...

Categorie: Wok

Dit recept van bami heb ik van Diane, een van beste vriendinnen, gekregen. Hetis simpel, gezond, zo klaar en heel lekker! Snijd de kipfilets in kleine blokken. Snijd de uien in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snij eerst het wit gedeelte van de paksoi in reepjes en daarna hak het   Lees verder...

Categorie: Healthy warm, Wok

Snijd de ui in blokjes. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Pers de knoflook en gember fijn. Meng de gember samen met de sojasaus en de mayonaise. Voeg de azijn, de suiker, de olie en de mosterd (of wasabi) en klop tot een mooie gladde dressing. Voeg nu de knoflook,   Lees verder...

Categorie: Dressing

Nieuwste recepten

Thaaise rode curry..

Datum: 9 - 03 - 2020

0 reacties

Prei risotto

Datum: 3 - 03 - 2020

0 reacties

Spinazie in mosterd..

Datum: 29 - 02 - 2020

0 reacties