- 350 g bloem
- 1 ei
- 1 half glas water
- 125 ml olie
- 1 el Thijm
- 1 snufje zout
- 1tl dragon
- 2 el vanille suiker
Ik had geen boter meer.
Ik heb op internet gezocht en heb dit recept gevonden.
Het is lekker kneedbaar, zonder boter maar toch lekker krokant.
Ik hoefde zelf geen bloem op mijn aanrecht te strooien, perfect structuur en heel lekker.
Tip:
Maak een dubbele of driedubbele hoeveelheid en vries het per portie in.
De volgende keer dat je quiche maakt, haal je bijvoorbeeld in de ochtend het deeg uit de vriezer en je legt het in de koelkast.
Tegen de tijd dat je in de avond wilt gaan bakken, is het deeg ontdooid en klaar voor verwerking.
Meng alle ingrediënten samen.
Kneed het deeg tot een egale massa, verpak het in vershoudfolie en laat minstens 1/2 uur rusten in de koelkast, langer mag altijd.
Rol het deeg uit op een dun met bloem bestoven werkvlak tot een ronde deeg.
Vul de taartvorm met het deeg, bedek met bakpapier en met droge bonen en bak de bodem in 20-25 minuten blind.
Volg verder het recept van je keuze.