- 1 Pak bladerdeeg
- 3-4 nectarines, in partjes
- 15 g boter
- 65 g suiker
- 1 el vanille-extract of poeder
- 1 tl rhum (niet verplicht)
- 1/2 el citroensap
- 100 ml slagroom
- 1 ei
- eventueel poedersuiker

Deze taart is het ideaal zomer nagerecht!
Het is lekker fris van smaak en de nectarine blijven lekker hard.
Tip: het originele recept is met appels (bijv. Braeburn) en Calvados. Vervang de nectarines door appel en het vanille-extract door Calvados. Houd verder het recept aan.
Laat de bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven op 220 C voor.
Bekleed de bakvorm met bak papier en leg de ontdooide plakjes bladerdeeg erop en prik met een vork een paar gaatjes in de deegbodem zodat het vocht kan weglopen.
Bak de taartbodem 10 minuten in de hete oven.
Smelt ondertussen in een steelpan de boter voor de vulling met 15 g suiker, vanille-extract en citroensap.
Haal de vorm uit de oven en leg de partjes nectarine op de bodem. Bestrijk met het botermengsel.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 200°C en bak de taart 20 minuten.
Klop het ei, de room en 50 g suiker los en giet over de taart. Bak de taart nog 10-15 minuten tot de custard gestold is.
Haal de taart uit de oven en laat 1 uur afkoelen.
Lauwwarm is hij het lekkerst.
Bestrooi voor het serveren eventueel met wat poedersuiker.