Door: Dominique op 6 - 12 - 2024 in de categorie Koekjes, Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
  • 250 g bloem
  • 50 g olijfolie
  • 110 g water
  • 6 g verse gist
  • 5 g zout
  • 20 g geraspte kaas
  • 40 g zadenmix (lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad...)
  • 2 snufjes paprikapoeder
   
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 6 personen

Instructies :

Meng de bloem met de bakpoeder, het zout, de olie, de zaden en het paprikapoeder toe.

Kneed tot een bal ontstaat.

Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen in een kom, bedek de kom met een doek en zet hem op een warme plaats, uit de tocht.

Bestuif het werkblad met bloem, leg het deeg erop en druk het plat om de lucht eruit te halen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rol het deeg vrij dun uit tot een rechthoek en snijd het in crackers (gebruik een kartelwieltje als je wilt).

Bestrijk de crackers met olijfolie en prik ze in met een vork.

Strooi er wat zaden en kaas over.

Bak de crackers 12 tot 15 minuten, één bakplaat per keer (de baktijd hangt af van de oven en de dikte van de crackers; ze moeten goudbruin zijn aan de randen).

 

Notities :

Heerlijk om puur te eten of te serveren met een lekkere spread.

Bewaar ze in een niet-luchtdichte metalen doos.

 

 

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Bobotie

Datum: 29 - 01 - 2025

0 reacties

Andijvie stamppot met..

Datum: 27 - 01 - 2025

0 reacties

Wraps schotel Nacho..

Datum: 22 - 01 - 2025

0 reacties

Aardappelen in citroen..

Datum: 14 - 01 - 2025

0 reacties