- 150 g boter
- 1 teen knoflook
- 8 g platte peterselie
- 1 citroen
- 1 spitskool
- 60 g geitenkaas oud
- 40 g walnoten
Verwarm de barbecue of de pellet barbecue voor tot 120˚C.
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Hak de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de schil. Roer dit door de boter.
Snijd de spitskool over de lengte in vier parten.
Smeer de helft van de kruidenboter op de snijvlakken van de spitskool en breng op smaak.
Leg de spitskoolparten op een bakplaat en rooster in de koude zone van de barbecue of in de pellet barbecue, voor 120 minuten.
Scheur de kaas over de spitskoolparten.
Hak de walnoten fijn.
Verdeel de noten en de rest van de kruidenboter over de spitskool.