Door: Dominique op 19 - 03 - 2024 in de categorie Healthy /koolhydraatarm Food, Rundvlees
Ingredienten
  • 300 g runderreepjes
  • 3 eelepels wokolie
  • 150 g mihoen
  • 4 wortels
  • 200 g sperziebonen
  • 1 prei
  • 1 cm verse gember
  • 4 eieren
  • 4 lente uitjes
  • 50 ml sojasaus of oestersaus
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Inspiratie uit het boek ” Altijd lekker” van project gezond.

Breng de runderreepjes op smaak met peper en zout en 2 eetlepels olie.

Pel en snijd de wortels in dunne plakjes.
Snijd de sperziebonen.
Snijd de prei in de lengte, maak het goed schoon onder de kraan en snijd hem in ringen.
Breng wat water met zout aan de kook.
Kook erin de wortels, de prei en de boontjes, kook ze 5 minuten.
Giet ze af.

Pel en rasp de gember.

Maak de mihoen klaar.
Kook water, doe de mihoen erin en laat ze 10 minuten erin.(wel uit elkaar losmaken met een vork).
Giet het af.

Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Klop de eieren samen met de lente uitjes.
Breng de omelet op smaak met peper en zout.
Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan.
Bak de omelet 3 minuten, beide kanten.
Snijd hem in reepjes.

Verwarm een beetje olie in een wok.
Bak de runderreepjes en de gember erin, 3 minuten, voeg de groenten toe.
Voeg de sojasaus toe.
Meng alles goed samen en bak 5 minuten goed samen.

Verdeel op 4 borden.
Verdeel de omelet ernaast.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Aardappelen in citroen..

Datum: 14 - 01 - 2025

0 reacties

Sla wraps met..

Datum: 28 - 12 - 2024

0 reacties