- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram (ml) water
- 1 THEELEPEL vanille-extract
- 1 EETLEPEL amandelextract
- 400 ml 96 Alcohol of wodka (met 96 alcohol, voeg meer suiker)
![](https://www.receptenvandomy.nl/wp-content/themes/Zylyz/timthumb.php?src=https://www.receptenvandomy.nl/wp-content/uploads/2023/12/20231024_232110_0000-590x943.png&h=200&w=200&zc=1)
Heerlijke amandel sterkte drank.
Ik heb de amaretto in een mooie flesje gedaan met een prachtig etiket erop.
Ik heb 96% alcohol gebruikt dus heb ik de hoeveelheid suiker verdubbeld).
Verwarm de alcohol met de suiker.
Roer tot de suiker opgelost is.
Voeg de rest van de ingrediënten.
Giet met een trechter in een fles met dopje erop.
Laat staan in een donker plekje, 6 weken.
De eerste 2 weken meng goed elke dag.
Na 6 weken kun je het drinken.