- 2 eendenborsten
- De rasp van een sinaasappel
- 150 g bruine suiker
- 200 g rijst
- 8 zakjes zwarte thee
- Peper en zout
- Alufolie
Dit recept is van Eva, een Franse vriendin.
Ik heb het een beetje aangepast.
Ik heb het geserveerd in een van mijn elementen voor een voorgerecht.
Ik had met gemarineerde olijven, gedroogde tomaatjes uit de oven, Italiaanse kaas en crackers.
Deze keer kookt de eendenborst in de warmte en de rook.
We hebben het koud gegeten.
Doe 2 vellen alufolie in de bodem van een wok.
Zet het rijst mengsel erop.
Zet nog 2 vellen alufolie erop.
Zet het vuur aan.
Plaatst de eendenborsten erop, vet onderaan.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg erop 2 vellen alufolie erop en zet de deksel bovenop.
Bak de eendenborsten 15 minuten op hoog vuur.
Zet wel de afzuigkap aan, de suiker en de thee gaan aanbraden en veel roken!
Pak de eendenborsten in alufolie into en laat ze 5 minuten rusten.
Snijd de eendenborsten in plakjes.