- 4 kopjes rijst
- 2 grote kipfilets
- 1 bakje gedroogde tomaten partjes (borrel bakje)
- 2 eetelepels tomatenpuree
- 10 mini tros tomaten of 20 snack tomaatjes
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel verse oregano
- 2 eetlepels verse basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 liter water
- 1 kip bouillonblokje
- 100 g geraspte kaas
- 120 g ricotta
- Peper en zout
- Koekenpan of paëlla pan en alufolie
Comfort food.
Pannetje met rijst, kip, groenten, verse kruiden, tomaten en kaas.
Heel lekker en snel klaar.
Ik heb een portie voor 4 personen gemaakt en 1 portie voor 2 personen ingepakt en in de vriezer gedaan voor een volgende keer.
Eerst alles voorbereiden:
Snijd de sjalotjes fijn.
Hak de knoflook teentjes fijn.
Snijd de kip in blokjes.
Snijd de paprika en de courgette in blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Hak de basilicum samen met de oregano.
Maak de bouillon door 1 liter water te koken en door het goed te mengen met een bouillonblokje.
Verwarm de olie in de koekenpan of in een paëlla pan.
Bak erin de sjalotjes, de courgette, de paprika, de kip, de gedroogde tomaten en de halve tomaatjes.
Breng op smaak met peper en eventueel zout (je bouillon heeft al best veel zout!).
Voeg nu de rijst en de helft van de kruiden, de knoflook en de tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee.
Giet erbij, beetje bij beetje, al roerend, de bouillon.
Doe dat tot de rijst gaar is.
Strooi nu de geraspte kaas bovenop en verdeel de ricotta erop.
Zet het vuur heel laag.
Bedek met alufolie en bak nog 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
Strooi de rest van de kruiden erop en serveer meteen.