Door: Dominique op 4 - 11 - 2022 in de categorie Pasta en Rijst, Risotto
Ingredienten
  • 4 kipfilets
  • 100 g gekookte garnalen of gamba's
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 1 Spaanse peper
  • 1 stengel bleekselderij
  • 5 knoflookteentjes
  • Handjevol verse platte peterselie
  • 4 kopjes rijst
  • 4 grote tomaten
  • 1 Groentenbouillon blokje
  • 200 g chorizo plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
Voor de Cajun kruiden:
  • 2 theelepels gerookte paprika
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel chili vlokken
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): 4 personen

Jambalaya is een heerlijk recept van pittige en kruidig kip met garnalen.
Het is een Creools recept uit New Orléans.
Het heeft iets van een Spaanse Paëlla.

Eerst het snijwerk:
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Pel en snijd de bleekselderij in plakjes.
Hak de peterselie grof.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Snijd de spaanse peper in ringetjes.
Snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd de tomaten in vieren.
Snijd de chorizo plakjes in stukjes.

Maak nu de cajun kruiden mix klaar:
Meng al de kruiden samen.

Maak de Jambalaya klaar:
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok.
Gooi de kruiden erin.
Voeg de uien, knoflook, bleekselderij, kipfilets blokjes,Spaanse peper en paprika toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak tot de kipfilets blokjes gaar zijn.
Voeg de tomaten, de chorizo, het bouillonblokje en de rijst toe.
Voeg een soeplepel water toe, roer tot er geen vocht meer is.
Voeg nog een keer water toe en roer tot er bijna geen water meer is.
Doe dat tot de rijst gaar is.

Voeg nu de garnalen toe, zet het vuur uit, zet een deksel erop en laat 5 minuten staan.

Verdeel op 4 borden en strooi wat peterselie bovenop.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Bobotie

Datum: 29 - 01 - 2025

0 reacties

Andijvie stamppot met..

Datum: 27 - 01 - 2025

0 reacties

Wraps schotel Nacho..

Datum: 22 - 01 - 2025

0 reacties

Aardappelen in citroen..

Datum: 14 - 01 - 2025

0 reacties