- 2 kopjes witte rijst
- 200 g sperziebonen
- 1 winterpeen
- 1 zakje taugé
- 2 kipfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 1 zakje kroepoek
- 4 eieren
- Peper en zout
- Potje pindakaas
- 1 glas melk
- 1 blikje kokosmelk
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel sambal oelek
- 2 eetlepels ketjap
Bowl is een koud gerecht gemaakt met rijst, groenten, vlees of vis en een heerlijke dressing bovenop.
Kook de rijst, giet af en zet het in de koelkast.
Snijd reepjes uit de winterpeen.
Snijd de uiteinden van de sperziebonen.
Kook ze samen met de eieren, 10 minuten.
Laat ze afkoelen in het water.
Wanneer het water koud is, giet ze af, pel de eieren snijd ze in vieren en zet ze in de koelkast.
Snijd de kip in reepjes.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de kip.
Laat ze afkoelen.
Maak de satésaus klaar.
Doe 4 eetlepels pindakaas in een pannetje.
Voeg de knoflookpoeder, de uienpoeder, de sambal, de melk en de kokosmelk toe.
Roer goed op laag vuur tot een gladde saus.
Eventueel voeg wat melk of wat pindakaas toe als het nodig is.
Maak de bowl klaar zoals op de foto.
Strooi wat gebakken uitjes bovenop.
Je kan eventueel reepjes komkommer erbij serveren.