- 1 zak gemengde sla
- Gedroogde tomaatjes uit de oven
- 1 stuk oude kaas
- 1 zakje italiaanse kaas vlokjes
- Handjevol walnoten
- 2 bosuitjes
- 1 appel Jonagold
- 1 stuk roomboter
- 1 eetlepel honing
- 4 sneden stokbrood + 4 eetlepels roomboter
- 1 eendenborst
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 plakjes bacon
- 6 eetlepels notenolie
- 4 eetlepels balsamico azijn
- 4 eetlepels witte azijn
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 1 Mespuntje kaneel
- Peper en zout
- 1 theelepel honing
- 2 speculaas koekjes

Maak eerst de tomaatjes in de oven klaar.
Breng de eendenborst op smaak met peper en zout en Bak hem, kant van de vet, tot het krokant is.
Draai de eendenborst om en bak hem 6 minuten.
Zet de eendenborst in alufolie en laat hem afkoelen.
Wanneer het afgekoeld is, snijd hem in dunne plakjes en zet het in de koelkast.
Snijd de appel in brunoise, (kleine reepjes) en besprenkel ze met citroensap.
Verwarm in de koekenpan 2 eetlepels boter en bak de appel brunoise.
Breng op smaak met peper en voeg de honing toe. Karameliseer de appeltjes 3 minuten. Laat ze afkoelen.
Bak in een droge koekenpan de bacon en snijd hem grof.
Verwarm de 4 eetlepels boter in een koekenpan en zet erin de sneden stokbrood.
Bak ze 2 minuten Keer ze om en bak ze nog 2 minuten. Snijd ze in vieren en laat ze afkoelen.
Snijd de oude kaas in reepjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Hak de walnoten grof .
Zet de koekjes in een zak en slaan ze tot poeder met een pan.
Maak de dressing door alle ingrediënten samen op te warmen in een steelpan en laat de dressing goed afkoelen.
Meng in een kom de tomaatjes samen met de appel, de bacon, de bosuitjes, de kaas reepjes en de nootjes.
Verdeel op 5 borden de sla (handjevol).
Verdeel het appel mengsel.
Verdeel de croutons.
Verdeel de kaas vlokjes.
Zet bovenop 3 stukjes eendenborst.
Overgiet met speculaas dressing.
Serveer met de geitenkaas balletjes en met de pikante soepje.