- 250 g bloem
- 1 glas warm water
- 1/2 theelepeltje zout
- 1/2 theelepeltje suiker
- 5 g droge gist
- 1 theelepel olie
- 1 theelepel verse tijm
- 3 eetlepels paneermeel voor op de bodem van de taart
- 200 g diepvries doperwten met wortels
- 4 plakken speklappen
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel verse tijm
- Peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 180 ml crème fraîche
- Peper
- 3 eieren
- 200 g geraspte kaas
Maak het deeg klaar:
Meng de ingrediënten samen en kneed tot een mooi deeg
Zet een vel bakpapier op een taartvorm.
Bestrooi wat bloem op tafel en rol het deeg uit.
Zet het deeg in de taart vorm ,snijd de randjes mooi met een mes.
Strooi de paneermeel op de bodem op het deeg.
Maak de vulling klaar:
Snijd de sjalotten in ringen.
Hak de knoflook.
Snijd de speklappen in reepjes.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
Bak de sjalotten en de speklappen reepjes, crispy.
Voeg de knoflook,de tijm en de doperwten- wortels toe en bak mee tot de wortels gaar zijn. Vaak omscheppen.
Breng op smaak met peper.
Giet het af om alle sap uit te laten lekken.
Klop de eieren los met de crème fraîche en de helft van de kaas en breng op smaak met peper.
Verdeel het doperwten mengsel op het deeg.
Verdeel de het ei- crème fraîche bovenop en strooi de rest van de kaas bovenop.
Zet in de oven, op 180 graden en bak 35-40 minuten.
Serveer met bijvoorbeeld een komkommer salade.