- 150 g gepureerde pompoen uit kleine pompoen, de rest kan per porte in de vriezer
- 75 g kristalsuiker
- 175 g lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 190 g bloem
- 5 g baking soda
- 11 g bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker suiker
- 115 g roomboter
- Mespuntje zout
- 1 theelepel gemberpoeder
- Cremeboter mix (+melk en roomboter)
- 4 eetlepels caramelsaus
- (of kant en klare cremeboter topping (jumbo))
Goddelijk!!!
Pel en snijd de pompoen in blokjes.
Kook hem in ruim water tot hij zacht is.
Giet hem af.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Met een mixer, klop de eieren, samen met de boter, de fijne kristal suiker en de lichte bruin bastard. Suiker samen.
Voeg de pompoen toe en mix erbij.
Voeg nu de vanille suiker, bloem, bakpoeder, baksoda en bloem.
Klop tot een luchtig beslag.
Beboter een cakevorm met boter en bloem.
Stort de cake in de bakvorm.
Verdeel de pecanoten erop.
Zet de cake in de oven, 40 minuten (de cake is klaar wanneer als je een saté prik erin prikken, de cake droog uitkont).
Laat hem afkoelen.
Maak de botercreme klaar.
Meng hem met de caramelsaus.
Wanneer de cake afgekoeld is, verdeel de botercreme op de cake.