- 1 kg aardappelen
- 1 klontje roomboter
- 4 eetlepels melk
- Peper en zout
- 350 g gehakt
- 100 g mais
- 100 g doperwten
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel peterselie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- Peper en zout
Pel de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappelen in ruim water met zout, 20 minuten.
Prak ze met een klontje boter, kaas en 4 eetlepels melk tot een grove puree.
Breng de puree op smaak met peper en zout.
Snijd een ui in blokjes en hak de knoflook fijn.
Verwarm 1 eetlepel margarine in een wok.
Bak de knoflook en ui.
Voeg het gehakt toe en bak 5 minuten.
Doe het vuur uit, voeg de kruiden, de mais en de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout.
Giet het gehakt mengsel af en verdeel het in een ovenschaal.
Verdeel de puree bovenop.
Zet de ovenschaal in de oven en bak 30 mn op 180 graden.