- 250 g volkoren mie (geen brede noedels)
- 1 paksoi
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 3 kipfilets
- Peper, beetje zout
- 60 ml soyasaus
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels bruine suiker
- 4 gebakken eieren
- Potje augurken
- Potje gebakken uitjes
- 4 plakken yorkham
- Kroepoek

Dit recept van bami heb ik van Diane, een van beste vriendinnen, gekregen.
Hetis simpel, gezond, zo klaar en heel lekker!
Snijd de kipfilets in kleine blokken.
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Snij eerst het wit gedeelte van de paksoi in reepjes en daarna hak het groen gedeelte fijn.
Zet ze wel apart in kommetjes.
Verwarm 2 eetlepels olie in een wok.
Bak erin de uien, de kip blokjes en de knoflook.
Voeg het wit gedeelte van de paksoi toe en bak nog een paar minuten.
Maak de saus klaar door de soyasaus te roeren met de sambal, de suiker en de limoensap.
Breng op smaak met peper en zout. (Voorzichtig met zout, soyasaus is best zout!).
Laat 2 liter water koken met zout in een grote pan.
Kook de mie 3-4 minuten. ( zet ze uit elkaar met een vork).
Laat de mie uitlekken.
Roer nu het groen gedeelte van de paksoi in de bami en laat nog op laag vuur pruttelen.
Eventueel:
Bak nu de eieren.
Roer de mie in de bami en serveer direct.