- 1 zak spinazie
- 1 handje vol verse koriander
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje Cherry tomaten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel walnoten
- olie
- 1 theelepel Ras el Hanout
- 1 theelepel komijnzaad poeder
- peper en zout
- 1 kop rijst per persoon
Lekker vegetarisch gerecht!
Ik wist niet meer hoe ik moest het recept uit Egypte maken, dus heb ik mijn eigen creativiteit gebruikt, en mensen, dat is heel lekker!
Kook de rijst in ruime water met zout, 8 minuten gaar.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Hak de walnoten grof.
Snijd de cherry tomaten in stukjes..
Hak de koriander blaadjes grof.
Laat de olie heet worden in de wok en bak de ui een paar minuten.
Voeg de cherry tomaten en de knoflook toe.
Voeg dan de spinazie, de koriander, de walnoten, de pijnboompitten en de kruiden toe en roer 3 minuut door.
Giet de rijst af en zet het terug in de pan met een deksel om hem te laten rusten.
Laat even de spinazie nog 5 minuten zacht wokken tot de spinazie geslonken is.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spinazie over de borden en serveer met rijst.