- 4 plakken bladerdeeg
- 1 pak plakjes gerookte zalm
- 2 eetlepels Ricotta
- 1 theelepel verse dille
- 1 theelepel citroen rasp
- peper en zout
- 2 maten kleine sterren ijzer uitstekvormpjes
- 1 wortel
- 1 komkommer
- 1/2 krop ijsbergsla
- 2 eetlepels verse dille
- 1 theelepel granaatappel pitten
- sap van 1 mandarijn
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel Dijon mosterd
- peper en zout
Prachtig, licht, fris voorgerecht met gerookte zalm.
Maak de Ster Tompoes klaar:
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Stek sterretjes, 4 grote en 3 kleine per persoon en leg ze op een oven rooster, bekleed met bakpapier.
Ze een vel bakpapier erop, bak ze 15 minuten op 180 graden en laat ze afkoelen tot gebruik.
Maak de vulling voor de Tompoes klaar:
Hak in een keukenmachine 2 plakjes zalm samen met de dille, de ricotta, de citroen rasp en breng op smaak met peper en zout. (bewaar de rest van de zalm voor de salade en voor de Ster tompoes).
Maak de Ster Tompoes af:
Leg 2 theelepels van de vulling op een ster.
Leg 1 stukje zalm op de vulling.
Leg de 2e ster bovenop.
Zet de sterretjes in de koelkast tot gebruik.
Maak de wortel-komkommer salade klaar:
Schraap de wortel af en schil de komkommer.
Schraap de wortel en de komkommer in de lengte.
Hak de sla grof.
Snijd de rest van de zalm in mini blokjes.
Meng in een kom de komkommer samen met de sla, de wortel, de zalm, de dille en de granaatappel pitten.
Maak de dressing af:
Pers de sap uit de mandarijn.
Meng in een kom de sap met de mosterd, de mayonaise en breng goed op smaak met peper en zout.
Mise en place:
Zet 2 Ster Tompoes op een bord.
Leg ernaast een handvol salade en leg 2 mini sterretjes erop.
Besprenkel de dressing op de salade en op de bord (zie foto).