- 2 kipfilets
- 400 g voorgekookte krieltjes
- 400 g champignon
- 1 broccoli
- 1 oranje of gele paprika
- Paprikapoeder
- Boter of olie om in te bakken
- Zout en peper
- 50 g boter
- 1/2 ui
- 50 g bloem
- 1 kippenbouillontablet
- 500 ml kookvocht van de broccoli
- 100 g geraspte kaas
Lekker, romig kip en groenten ovenschotel!
Snijd de kipfilets in blokjes.
Meng ze met 2 eetlepels paprika poeder, peper en zout.
Snijd de champignons in 4 kwarten.
Snijd de ui fijn.
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de broccoli in roosjes.
Kook de broccoli in ruim water met zout, beetgaar.
Bewaar 500 ml kookvocht apart in een kom.
Laat de broccoli uitlekken.
Laat de boter smelten in een koekenpan en bak de helft van de ui en de kip samen (niet te lang).
Doe de kip uit de koekenpan.
Voeg extra boter in de koekenpan en bak de krieltjes.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Bak de champignons en de paprika.
Maak de saus klaar:
Laat de boter smelten en fruit de rest van de ui erin.
Voeg de bloem toe, verkruimel het bouillon blokje bovenop en laat ze mee garen.
Voeg, beetje bij beetje, het kookvocht van de broccoli toe en meng tot een saus.
Voeg de kaas toe en roer hem in de saus tot de kaas gesmolten is.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Knijp de broccoli roosjes tussen je vingers om het kookvocht uit te doen.
Meng de broccoli, de krieltjes-champignons-paprika en de kip samen.
Doe ze in een ovenschaal.
Verdeel de saus erover.
Bak in de oven, 20 minuten tot de saus verkleurd is.
Laat de ovenschotel even afkoelen.