- 8 eieren
- 100 g geraspte kaas
- 1 bak champignons
- 4 sjalotten
- 2 eetlepels peterselie
- peper en zout
- margarine
- 50 g roomboter
- 50 g bloem
- 250 ml melk
- peper en zout
- 1 snufje muskaat noot
- peper en zout

Recept van eieren gevuld met een Duxelles (Champignons mengsel), in Bechamel saus, in de oven.
Maak een Duxelles
Snijd de sjalotten heel fijn.
Hak de champignons heel klein.
Hak de peterselie fijn.
Meng de sjalotten met de champignons en de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak de Duxelles.
Maak de eieren klaar
Kook de eieren hard, in ruim water met zout, 9 minuten.
Giet het water af en zet de eieren in koud water.
Pel ze af, Halveer ze.
Zet de gekookte eiwitten in een ovenschaal.
Doe de gekookte eierdooiers in een kom en prak ze fijn met een vork.
Laat de boter in een pannetje smelten.
Voeg de bloem toe en bak een paar minuten.
Voeg beetje bij beetje, al roerend de melk toe tot een niet te dik saus.
Breng op smaak met peper, muskaat noot en zout.
Meng de Duxelles met de gekookte, geprakte eierdooiers en de Bechamel saus.
Vul elke gekookte half ei met 2 eetlepels Duxelles-eierdooiers-Bechamel.
Strooi de kaas erop.
Zet de eieren in de oven, op 180 graden.