- 350 g spaghetti
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 theelepels verse tijm
- 2 theelepels honing
- 1 bakje 3 kleuren Cherry tomaatjes
- 1 potje groene pesto
- 1/2 flesje room culinaire light (Lidl) of 1 pot light crème fraiche (Blueband)
- peper en zout
- 200 g gehakt
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
- olijfolie

Healthy food recept.
Over pasta
Pasta over het algemeen is helemaal niet slecht of ongezond, integendeel.
In pasta zitten voedingsstoffen waaronder fosfor, ijzer en magnesium.
Pasta is niet vet en is goed voor de cholesterol.
De bijnaam ‘dikmaker’ kreeg pasta doordat het veel energie levert in de vorm van koolhydraten. Die zouden voor een snelle verhoging van de bloedsuikerspiegel zorgen, wat achteraf eetbuien veroorzaakt.
Dit is niet correct, de koolhydraten in pasta behoren tot de zogenaamde “complexe” koolhydraten. Ze worden heel langzaam verteerd door het lichaam.
Maak de balletjes klaar:
Snijd de ui en de knoflook samen heel fijn.
Meng het gehakt met de mosterd, het ei, de peterselie, de ui en de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
Bak de balletjes in een beetje olijfolie, 15 minuten.
Maak de groenten klaar:
Snijd de aubergine en de courgette in de lengte.
Zet ze naast elkaar in een ovenplaat bekleed met bakpapier.
Meng de olie met 2 teentjes knoflook, peper, zout en honing.
Strijk de groenten met het olijfolie mengsel.
Strooi de tijm en verdeel de tomaatjes en 2 teentjes knoflook erop.
Zet in de voorverwarmde oven op 160 graden, 20 minuten.
Kook de pasta en giet ze af.
Maak de pestosaus klaar:
Verwarm de pesto met de room culinaire in een pannetje.
Voeg de balletjes toe en warm ze op.
Meng de pasta met de saus en verdeel de groenten erop.