- 3 rijpe bananen
- 1 potje yoghurt (100 ml)
- 1 potje (leeg potje yoghurt) suiker
- 1 potje olijfolie
- 3 potjes bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- eventueel nootjes
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eieren

Ik heb dit recept bedacht want ik had nog 3 te rijpe bananen en wisten niet wat ik ermee moest .
Ik wilde een cake maar gezonder dan een normaal cake dus heb ik olijfolie in plaats van roomboter gebruikt en weinig suiker gebruikt.
De bananen zorgen dat de cake genoeg zoet is.
Die cake is iets steviger dan een normale cake maar is wel lekker zacht en heerlijk.
Prak de bananen heel fijn met een vork.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Doe de andere ingrediënten erbij en meng alles samen met een mixer tot een mooi beslag.
Smeer een cakevorm met olijfolie en bloem en bak de cake in de oven, 35 tot 45 minuten op 180 graden. (prik met een mes en als hij droog uit komt, is de cake gaar).