- 300 gram bapao-meel (toko) of tarwebloem
- 10 gram kristalsuiker
- 5 gram instant gist
- 170 gram lauw water
- 10 gram olie
- 2 gram zout
- 1 ui
- 1 Spaanse peper zonder pit
- 1 prei
- 1 kleine blikje tomatenpuree
- 2 gember bolletjes in siroop
- 2 teentjes knoflook
- 2 kipfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels ketjap manis
- Peper en zout
Dit is een recept voor kleine broodjes. Ik heb op 24 kitchen een recept van bapao broodjes gevonden, waar je zelf het aantal broodjes kan bepalen en dat is handig. Binnenkort zal ik een nieuw recept maken met gehakt vulling en dit recept gebruikt een groter deeg.
Meng de bloem met de suiker,
Giet beetje bij beetje het lauwe water (lauw, niet warm) bij het bloem.
Zodra je al het water hebt toegevoegd, doe je de olie erbij.
Kneed het deeg soepel en voeg de zout erbij.
Maak een bal van het deeg, zet het onder een theedoek en laat het 1 uur rusten.
Rol het deeg met je handen tot je lange stuk deeg hebt.
Snijd 16 stukjes (voor kleine broodjes) en maak er kleine balletjes van.
Laat de balletjes 2 uur rijzen onder een theedoek.
Maak de vulling klaar.
Snijd de ui, de Spaanse peper, de prei, de kip, de gember bolletjes en de knoflook in blokjes.
Bak de peper samen met de prei, de ui en de knoflook.
Voeg de kip filet blokjes en bak ze mee, 5 minuten.
Voeg de ketjap, de tomatenpuree, de gember bolletjes en breng op smaak met peper en zout.
Rol een balletje uit en vul het met het kip mengsel.
Vouw het kip-mengsel om het balletje en sluit het goed dicht.
Doe dat tot het op is.
Doe de broodjes in een stoommandje met een bakpapier onder en stoom ze 15 minuten.
Maar voordat je ze gaat stomen wikkel je een schone, droge theedoek om de deksel van de stoompan.
Als je dat niet doet, zou het kunnen dat de stoom, of beter gezegd condens, op de bapao’s gaat lekken en dat is een slecht plan
Laat nog ze 5 minuten staan, buiten het vuur.