- 4 eetlepels Chinese groenten mix (doperwtjes, wortelen, taugé, paprika, witte kool)
- 3 kipfilets
- 1 kipbouillon blokje + 1 liter water
- 100 g gekookte, gepelde reuze garnalen
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 gember bolletjes
- 1/2 Spaanse peper zonder pit
- 1 prei
- 3 kopjes rijst
- 2 eetlepels olie
- peper en zout
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel peterselie
Heerlijke pittige gebakken rijst met kip en groenten.
Het is niet het echt recept want ik vond het een beetje saai dus heb ik een eigen recept gemaakt.
Ik heb de ham en de stukjes omelet van het recept weg gehaald.
Snijd de ui in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Hak de gember bolletjes fijn.
Hak de peterselie.
Snijd de kip in blokjes.
Snijd de prei in ringetjes.
Verwarm de olie in een wok.
Fruit de ui samen met de knoflook, de prei, de gember en de Spaanse peper.
Voeg de kip blokjes toe en bak ze mee.
Voeg de komijnpoeder, de Chinese groenten en de ketjap toe en bak nog 2 minuten mee.
Voeg er de rijst toe en bak 5 minuten.
Maak de kipbouillon klaar.
Giet een beetje bouillon in de rijst, roer alles goed, wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en voeg nog een beetje bouillon.
Wacht nog een beetje tot de rijst alweer het vocht heeft opgenomen en voeg een beetje bouillon toe.
Doe dat tot de rijst gekookt is.
Voeg de garnalen en de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout, zet een deksel op de wok en laat op laag vuur nog een beetje koken tot de rijst dik en droog is geworden.