- 2 peren
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel suiker
- Rasp van 1/2 citroen
- 50 g roomboter
- blauwe kaas naar keuze
- 8 vellen bladerdeeg naar keuze
In dit zelf verzonnen recept, gebruik ik blauwe kaas met het kan ook met brie of geitenkaas.
Laat de bladerdeeg vellen ontdooien op de aanrecht.
Snijd de peren in plakjes.
Doe de suiker, honing en boter in een koekenpan en verwarm op laag vuur.
Rasp de citroen bovenop.
Voeg de plakjes peer toe en bak op hoog vuur, een paar minuten.
Zorg dat alle plakjes karamel op beide kanten hebben door de plakjes om te draaien.
Laat ze afkoelen met karamel erbij op een bord.
Maak cirkel uit het deeg met een borrel glas en prik het deeg met een vork.
Zet ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Leg ze in de oven, op 200 graden, 10-15 minuten.
Laat ze even afkoelen.
Leg 3 plakjes peer op een cirkel bladerdeeg, snijd de kaas in blokjes en leg 3 stukjes op de peer.
Doe dat tot de ingrediënten op zijn.