- 200 g pure chocolade
- 200 g slagroom
Ganache is een chocolade crème voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en van bonbons.
Het is mijn recept en is super makkelijk en snel klaar.
Ik doe de chocolade niet temperen en het gaat prima.
Breek de chocolade in stukjes en verwarm hem, op bain marie, op laag vuur, tot hij gesmolten is.
Giet de room over de chocolade, roer voorzichtig 5 minuten (het vuur is uit) met een garde tot je een mooie egale ganache hebt en alle stukjes chocolade zijn gesmolten en met de room gemengd.
! Mocht je mengsel schiften en scheidt het vet zich van de chocolade? Geen nood. In dit geval meng je één eetlepel tegelijk koud water door de ganache, herhaal dit totdat het terug is naar waar het hoort te zijn.
Wil je de ganache dikker hebben? Klop het mengsel dan met een mixer luchtig op kamertemperatuur, hoe langer je klopt, hoe dikker het zal worden !