- 500 g bloem
- 1 zakje droge gist
- 2 eieren
- 1/2 glas melk
- 200 g slagroom
- 60 g suiker
- 1/2 theelepel zout
- 50 g boter
- poeder suiker
- 1/ 2 Ganache
Heerlijke brioche (zoete Franse brood), gevuld met chocolade creme (Ganache).
Maak de brioche klaar:
Kneed de bloem samen met de gist, de suiker, de room, de zout, de eieren en de melk.
Wrijf u handen met olie en maak een bol met het deeg, (het plakt maar dat is normaal).
Leg het deeg in een schaal en laat het rijzen, afgedekt met een doek, een uur in de oven (de oven niet aanzetten!).
De oven is een ideaal plekje, warm, donker, tochtvrij).
Maak de ganache klaar en laat hem afkoelen.
Maak bolletjes uit het deeg.
Rol een bolletje uit en vul het met een lepel ganache.
Maak ze dicht, in de vorm van een bolletje.
Doe dat tot het deeg op is.
Leg de bolletjes in een springvorm bekleed met bakpapier naast elkaar, in de vorm van een bloem.
Laat de helft van de boter in de magnetron smelten.
Betrijk de boter met een kwast over de bolletjes.
Laat de brioche, 40 minuten opnieuw rijzen afgedekt, in de oven (niet aanzetten!).
Doe de brioche uit de oven.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Laat de rest van de boter smelten, bestrijk er de brioche mee en strooi wat poeder suiker erover.
Bak de brioche, 20-25 minuten, op 180 graden tot hij goud en bruin is.
Laat afkoelen op een rooster.
Strooi wat poeder suiker erop.