Door: Dominique op 8 - 10 - 2015 in de categorie Zoete saus
Ingredienten
  • 6 eidooiers
  • 150 g suiker
  • 30 g bloem, gezeefd
  • 30 g maizena
  • 600 ml melk
  • Vanillestok, of 2 kleine theelepeltjes vanille-extract
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): - personen

Crème pâtissière of banketbakkersroom is een speciale gele vla-achtig room die vaak in gebak wordt gebruikt, bijvoorbeeld in eclair, chinois, soesjes en taart.

Klop de eidooiers en 2/3 van de suiker romig in een kom en klop er dan de bloem met maizena door.

Breng de melk met de resterende suiker en de vanillestok zachtjes aan de kook.
Haal de vanillestok eruit, giet wat hete melk bij het eimengsel, blijf roeren.
Giet het eimengsel dan in de pan met hete melk en en breng voorzichtig al roerend aan de kook tot er luchtbellen in de crème ontstaan.
Zet het vuur zacht en kook nog 1 minuut door.
Giet de crème over in een schone kom en laat afkoelen.

! je kan makkelijk de crème in zakjes invriezen voor meer gebruik!

Crema pasticcera

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Bobotie

Datum: 29 - 01 - 2025

0 reacties

Andijvie stamppot met..

Datum: 27 - 01 - 2025

0 reacties

Wraps schotel Nacho..

Datum: 22 - 01 - 2025

0 reacties

Aardappelen in citroen..

Datum: 14 - 01 - 2025

0 reacties