- 2 kopjes bloem (groot)
- 1/2 kopje lauwe water
- 2 theelepels bakpoeder (ik gebruik droge gist)
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel verse tijm
- olijfolie om te bakken
De Piadina, komt oorspronkelijk uit de regio Emilia-Romagna. Het is een plat gebakken brood dat warm wordt gegeten met vleeswaren, kaas en salade.
Je kan de broodjes met tonijn, Mozzarella of feta, groenten, uien, vis en/of vlees vullen.
Hier is het basis recept voor de broodjes.
In het origineel recept zit witte wijn in het deeg maar ik heb het recept van Jamie Oliver gemaakt en hij gebruikt geen wijn in zijn deeg.
Leg de bloem op een bergje en maak een kuiltje in het midden.
Doe in het kuiltje de bakpoeder en het lauwe water.
Kneed het geheel en voeg steeds wat water toe totdat een elastisch deegje over is.
Voeg de zout en de tijm toe en blijf kneden.
Laat het deeg vervolgens voor circa 30 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 4 stukken ongeveer tot de grootte van een ei.
Rol elk stuk deeg uit met behulp van je handen tot een cirkel van 7 cm.
Bak het vervolgens, broodje per broodje, beide kanten op een medium vuur, in een koekenpan met olijfolie tot deze gaar is. Ongeveer 5 tot 6 minuten.
Halveer de broodjes en laat ze afkoelen.
Nu zijn ze klaar om te vullen.