- 2 eierdooiers
- 2 el citroensap
- 250 g roomboter
- zout & peper
Lekkere romige saus voor bij vis of asperge!
Gevoelige saus door de eierdooiers. De eieren schiften heel snel en deze saus vraagt veel aandacht tot de laatste seconden.
Het is dan noodzakelijk om de saus op de laatste minuut voor het serveren klaar te maken want het kan niet opgewarmd worden!
De saus wordt vloeibaar en smaak alleen naar boter!
Ik heb op 2 manieren geprobeerd om de saus op te warmen , in de magnetron en op bain-marie en het is geen succes…
Straks kan ik mijn saus opnieuw maken….
Klop de eierdooiers samen met de citroen in een kom, 4 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de boter in blokjes.
Zet een RVS kom met eierdooiers, op een pan met warm water, op laag vuur. (op bain-marie noemen we die kooktechniek)
Let wel op dat het water niet in de kom komt.
Voeg blokje per blokje de boter toe en roer snel met een garde, tot de boter gesmolten is en de saus dik wordt (ongeveer 5 minuten). Zorg wel dat je blijft roeren en dat het vuur laag is.
Je saus is klaar! Je kan de saus meteen serveren!