- 300 g half om half gehakt
- 2 rode paprika's
- 2 aardappels
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 ui
- 1 ei
- 1 sjalot
- 1 blikje mais
- 1 blikje kidneybonen
- 1/2 Spaanse peper
- zout
- peper
- tortillachips naturel
- 125 ml crème fraîche
- 150 gram geraspte kaas
- 1 tl peterselie
- 1 tl bieslook
- 1 tl koriander
- 1 tl dragon
- 1 tl marjolein
- 1 tl komijn
Halveer de courgette, de aubergine en snijd ze vervolgens in gelijke stukken van zo’n 5 cm lang.
Lepel ze leeg.
Bewaar het vruchtvlees van deze groenten apart in een kom.
Maak de paprika’s schoon, halveer ze en verwijder de zaadjes.
Halveer de aardappels, lepel ze uit en kook ze 3 minuten in de magnetron.
Snijd de kruiden, de knoflook, de peper, de sjalot en de ui heel fijn.
Laat de kidney bonen en de mais uitlekken.
Meng het gehakt samen met het vruchtvlees van de groenten, ei, kruiden, knoflook, ui, sjalot, peper, komijn, kidney bonen en mais.
Breng op smaak met veel peper en zout.
Ze de groenten met de open kant naar boven in een ovenschaal, zodat ze mooi tegen elkaar klem staan.
Vul de groenten met het gehakt mengsel.
Verdeel de crème fraîche over de groenten en dek met de tortilla chips.
Rasp de kaas en verdeel over de chips.
Zet in de oven, 25 minuten op 180 graden.
Verdeel wat verse koriander op de groenten en serveer.