- 1 pak droge couscous
- 1 kopje rozijntjes
- 1 Spaanse peper
- handje vol verse peterselie en munt
- 2 kipfilets
- 1 Paprika
- 4 bos uitjes
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- olijfolie
- 2 citroenen
- 1 pak feta
- 1 aubergine
- 1 courgette
- peper en zout
- 2 teentjes knoflook
Frisse en pittige salade met couscous, komkommer, feta en kip.
Lekker met zelfgemaakte Tzatziki!
Bereid de couscous:
Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl kokend water over schenken. 2 el Olie, sap van 1/2 citroen en zout toevoegen.
Zet een bord bovenop en laat 15 minuten weken.
Maak de groenten klaar:
Draai de peper tussen jouw vingers en sla hem een paar keer tegen de aanrecht om de zaadjes binnen los te maken.
Snijd hem in ringetjes.
Snijd de knoflook fijn.
Snijd de kipfilet, de courgette en de aubergine in blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak de peper samen met de knoflook.
Voeg de kip, courgette en aubergine en bak een paar minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak nu de garnituur klaar:
Snijd de feta, de komkommer, de tomaten in blokjes.
Hak de munt, de peterselie, de paprika en de bos uitjes een paar seconden in een keukenmachine.
Maak de dressing klaar door 4 el olie te mengen met de sap van de citroenen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng nu de couscous samen met de groenten, de garnituur en de dressing.
Voeg de rozijntjes toe.
Breng eventueel op smaak met peper, zout, olie en citroen sap.
Laat de couscous salade minimum 2 uren in de koelkast rusten.