- 100 g pasta naar keuze per persoon
- 1 fles kookroom (light)
- 1/2 theelepel Spaanse peper
- 1/2 rode paprika
- 1 bakje champignons
- 2 uien
- 2 bos uitjes
- 2 kipfilets
- 4 eierdooiers
- peper en zout
- 1 theelepel bieslook
- 1 theelepel peterselie
- 1 bakje spekjes
- Parmezaanse kaas
Mijn eigen interpretatie van een klassieker, pasta Carbonara.
Snijd de paprika en de kipfilets in blokjes.
Snijd de bos uitjes en de uien in ringen.
Snijd de Spaanse peper fijn.
Snijd de champignons in schijven.
Bak ze samen met de peterselie, in een koekenpan met olijfolie, 10 minuten.
Kook de pasta, in ruim water, 15 minuten, giet ze af.
Meng de eierdooiers samen met de kookroom en de bieslook.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng nu de pasta met het kip mengsel en met het room mengsel.
Serveer direct (pasta koelt snel af) en strooi wat geraspte Parmezaanse kaas bovenop.