- 2 grote aardappelen per persoon
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 2 Mozzarella bolletjes
- 2 pakjes gerookte lange ontbijtspek plakjes
- 3 eetlepels olijfolie
Was de aardappels grondig, want ze worden gekookt met de schil.
Kook ze in ruim water met zout, 15 minuten.
Leg één aardappel stevig vast tussen twee snijplanken.
De twee planken langs beide kanten houden het mes tegen zodat je niet door de aardappel heen snijd.
Snijd nu schijfjes door.
Snijd de mozzarella in plakjes.
Scheur de ontbijtspek plakjes in stukjes.
Leg een stuk ontbijtspek, daarna een plakje kaas tussen de schijfjes.
Bestrooi de kruiden erop.
Leg de aardappelen naast elkaar in een oven schaal.
Besprenkel de olijfolie bovenop en breng op smaak met peper en zout.
Bak de aardappelen in de oven, 40 minuten op 200 graden tot de kaas goed gesmolten is.