- 1 bak Cherry tomaten (geel en rood)
- 2 teentjes knoflook
- 1 bakje verse peterselie
- peper en zout
- 2 tl Dadel azijn crème ( te koop bij Oil and Vinegar, of balsamico azijn)
- handjevol verse basilicum
- gemengde sla naar keuze
- granaatappel pitten
- 1 sinaasappel
- 200 g rauwe ham (bayonne, parmaham of Serranoham)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 4 theelepels azijn naar keuze
- peper en zout
- sap van 1/2 citroen

Maak de salsa klaar:
Snijd de tomaatjes in blokjes. (klein)
Snijd de peterselie, de basilicum en de knoflook heel fijn.
Meng alle ingrediënten samen, laat 15 mn goed uitlekken, doe de salsa in een bakje en zet in de koelkast.
Maak de sla klaar:
Scheur de serranoham in stukken.
Wip de granaatpitten uit de granaatappel.
Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees uit de partjes.
Maak de dressing klaar door alle ingrediënten samen goed te mengen.
Schik de sla op de bordjes.
Verdeel de ham, sinaasappelpartjes en granaatappel hierover.
Besprenkel het geheel met een beetje dressing.
Verdeel de salsa in potjes en leg ze naast de salade.
Serveer met verse Focaccia brood erbij.