- 1 deeg voor quiche (hier zelfgemaakt met erin Italiaanse kruiden erin)
- 1 bakje champignons
- 1 bakje cherry tomaatjes
- 1 bakje scampi of reuze garnalen
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 200 g speklapjes
- peper en zout
- 100 g geraspte kaas
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 flesje kookroom
- 1 ei
- 1/2 courgette
- 1 prei
Maak eerst je deeg klaar en rol het uit. Plaats het deeg op een quiche vorm met bakpapier.
Prik een paar gaatjes op de bodem.
Snijd de champignons, de uien, de knoflook, de speklapjes, de prei en de courgette.
Bak de champignons samen met de uien, de knoflook, de prei, de speklapjes blokjes en de courgette.
Voeg de tomaatjes en de scampi’s toe en bak nog een paar minuten.
Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Meng de kookroom met de ei en wat kaas en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het scampi mengsel op het deeg.
Giet het kookroom mengsel erop.
Strooi de kaas erover.
Bak de quiche, in de oven, op 180 graden.