Door: Dominique op 15 - 09 - 2014 in de categorie Quiche, pizza en taart
Ingredienten
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 5 tomaten
  • 1 potje Zwarte olijven tapenade
  • 1 blikje Ansjovis
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Een lekker Frans recept van mijn vriendin Isabelle.
Hartige taart, gevuld met tomaten, ansjovis, tapenade en uien.

Oven voorverwarmen op 180 °C.
Ontdooi de bladerdeegplakken.
Uien in blokjes snijden en in olijfolie bakken.
Knoflook fijn hakken en met de uien meebakken.
Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed de taartvorm met de plakjes bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van de taartvorm.
Bestrijk het deeg met de zwarte olijven tapenade.
Beleg de bodem met de plakken tomaat en verdeel de ansjovis erover.
Strooi wat Italiaanse kruiden bovenop.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

Laat afkoelen en snijd hem in punten.

tomatentaart

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Bobotie

Datum: 29 - 01 - 2025

0 reacties

Andijvie stamppot met..

Datum: 27 - 01 - 2025

0 reacties

Wraps schotel Nacho..

Datum: 22 - 01 - 2025

0 reacties

Aardappelen in citroen..

Datum: 14 - 01 - 2025

0 reacties