- 350 g bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ei
- zout
- 2 zakjes gedroogde gist
- 1 eetlepel verse tijm
- 1/2 glas lauwe water
- 1 blikje tomaten in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 1 pakje feta
- 3 witte vissen naar keuze
- 1 half zak zeevruchten mix
- 2 tomaten
- 100 g geraspte kaas
- 1 blik tonijn
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel peterselie
- 1 prei
Maak het deeg klaar:
Kneed alle ingrediënten samen tot een elastisch deeg, maak er een bol van en bedekt het met een vochtige theedoek.
Laat het deeg 1/2 uur rusten.
Snijd de prei en de uien in ringen, de vissen in blokjes en de tomaten in plakjes.
Hak de peterselie en de knoflook fijn.
Rol het deeg uit tot een plat deeg. Bestrooi het deeg met paneermeel.
Smeer het deeg met de tomatenpuree, bestrooi de Italiaanse kruiden en de suiker erop en verdeel de tomaten blokjes eroverheen.
Verdeel de vis, de zeevruchten, de tomaten, de uien over de pizza.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel nu de feta en het knoflook-peterselie mengsel over de pizza.
Strooi de geraspte kaas over de pizza.