- 350 g bloem
- 1/2 glas water
- 125 ml olie
- 1 ei
- 100 g suiker
- 1 pakje bakpoeder
- speculaas kruiden
- 1 citroen
- vanille suiker
- 2 eetlepels chocolade poeder
- uitsteek vormen (klein en groot ster)

Verwarm de oven voor op 190°C.
Vet bakplaten in of bedek met bakpapier.
In een grote kom, klop je de olie, ei, suiker, vanille suiker totdat het goed gemengd is.
Meng de bloem en het bakpoeder en roer dit door het eimengsel tot een zwaar deeg. Kneed het deeg tot een elastische bol.
Verdeel het deeg in 2 stukken.
Meng de smaken aan het deeg (voor een deeg met de rasp van 1 citroen en 2 eetlepels citroensap en voor het ander deeg met cacao poeder en speculaas kruiden).
Zet het deeg vervolgens voor een half uur koud in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met meel bestoven werkvlak en steek er vormpjes uit.
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
Haal ze van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.