Toegevoegd door: Dominique dec - 7 - 2023 0 reacties 
Serveer deze heerlijke soep met bijvoorbeeld, ham reepjes, bacon jam, spekjes, soepentengels of croutons, hartige slagroom en gebakken champignons. Het is leuk om hem in verrines te serveren. Snipper de ui. Hak de knoflook. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique mrt - 17 - 2022 0 reacties 
Varkenhaasje Pastoor is een in rode wijn gemarineerd stuk varkenhaas. Ze worden er heel bijzonder van smaak en krijgen ze zelfs bijna iets wild-achtigs. Hak de knoflook en de rozemarijn fijn. Leg het vlees in een schaal en vermeng met de knoflook, rozemarijn, kruiden, specerijen, wijn en azijn. Laat afgedekt Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique jan - 25 - 2022 0 reacties 
Verrassend lekkere risotto Kook 1 liter water en laat hier het bouillonblokje in oplossen. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een eetlepel olie. Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en bak even mee. Blus af met een scheutje witte wijn. Als deze is Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique nov - 19 - 2021 0 reacties 
Eten met vrienden Nathalie en Joke hadden gekozen voor een heerlijk ouderwets hoofdgerecht: Kalfsrollade met spruitjes en sperziebonen. Joke had ook gekozen voor een aardappel bijgerecht. Het recept is van haar oma. Haar dochter vertelde dat ze soms restant van stoofvlees in het recept verwerkt. Pommes parisiennes zijn aardappelpuree balletjes, Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique okt - 14 - 2021 0 reacties 
Het geur van de roomboter in het deeg, van de appels en van de kaneel… Een klassieker van het Nederlandse keuken! Meng in een kom ( 100 g ) de suiker en de kaneel. Pel de appels en snijd ze in grove partjes. Meng ze in het kaneel suiker mengsel. Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique jun - 15 - 2021 0 reacties 
Het recept van koude schotel is een ouderwets bijgerecht in Nederland. Geserveerd op een buffet bij bruiloften of bij bbq. Het is een koude puree met extra’s erbij, een lekkere frisse aardappelsalade, Een tip: ik heb zelf een fout gemaakt als Française. !Zet de garnering niet op de puree maar Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique dec - 24 - 2020 0 reacties 
Pel de sjalotjes en snipper ze. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotjes. Voeg de Fond toe en kook 3 minuten op hoog vuur in. Zeef de saus. Roer de Port erdoor en kook op hoog vuur ca. 5 minuten in. Breng op smaak met zout en peper. Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique nov - 25 - 2020 0 reacties 
Kook de aardappelen in ruim komend water met zout, 30 mn. Kook de kokosmelk in een pannetje. Pel de aardappelen en prak ze. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe en prak tot een mooie (wel grof) puree. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui, hak de Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique sep - 23 - 2020 0 reacties 
Was de aardappelen, pel ze af . Kook ze in ruim kokend water met zout, 25 minuten. Giet ze af, voeg 4 eetlepels melk toe en stamp ze tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de uien in blokjes. Hak de knoflook en de peterselie fijn. Verwarm Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique jun - 15 - 2020 0 reacties 
In een pan met een dikke bodem, verwarm je de kristalsuiker met 4 eetlepels water tot een goudbruin karamel. Het duurt best lang maar wanneer het begint van kleur te veranderen, gaat het heel snel. Pas op! Te bruin en de karamel is te bitter, wat niet lekker is. De Lees verder...