Boen een limoen schoon. Snijd de kipfilet kleine stukjes. Leg de kip in een schaal met de 2 el ketjap, limoensap en rasp, 1 tl sambal en 1 el olie. Laat een kwartier marineren. Rijg de kipstukjes aan saté stokjes. Maak een sausje van 4 el ketjap, 2 tl sambal,   Lees verder...

Schil de peren, snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de peren. Blus met azijn en voeg er de honing toe. Laat de peren op laag vuur 3 minuten karameliseren. Bak de spekjes in een koekenpan zonder vet. Bak de walnoten in   Lees verder...

Snijd de kipfilets in plakjes. Meng de kipfilets met de oosterse kruiden en olie. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit. Meng 2 eetlepels limoensap met de sojasaus door de rodekool. Meng de limoenrasp door de mayonaise. Snijd de pistolet   Lees verder...

Dit recept komt uit de Lidl maar ik heb het veranderd. Hak de knoflook teentjes fijn en rasp de gember fijn. Maak een sausje klaar: Meng de ketjap, de sambal, de knoflook, de gember en het sap van een limoen. Verhit een lepel olie en bak de cashewnoten lichtbruin. Strooi   Lees verder...

Categorie: Aziatische keuken

Lekker! Goede gevulde ontbijt of lunch. Het recept komt van de Lidl, behalve de uien chutney) Snijd de champignons in plakjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de champignons erin. Breng ze op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Zorg dat je   Lees verder...

Categorie: Lunch en Ontbijt

Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aubergine samen met de paprika, 20 minuten. Doe de aubergine en de paprika samen in een keukenmachine. Voeg de olie, de basilicum en de sap van de   Lees verder...

Categorie: Dipsaus, spread

Pel de knoflook teentjes en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en bak hem tot hij gesloken is. Maak op smaak met zout en peper. Laat spinazie uitlekken in een vergiet, druk het vocht er uit. Doe de spinazie   Lees verder...

Ik zag dit recept bij de Lidl en ik wilde het meteen uit proberen… Het was de moeite waard! Mijn recept is een beetje aangepast naar mijn smaak. De chutney, ook als je de combinatie “zout-zoet” niet echt lekker vindt, is lekker fris en past goed bij het vlees! De   Lees verder...

Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties