Toegevoegd door: Dominique jan - 6 - 2022 0 reacties 
Heerlijk recept van zalm en spinazie in bladerdeeg. Nikki had de welligton zalm voor kerst gemaakt. We vonden het verrukkelijk! Verwarm de oven op 200 graden voor. Laat de bladerdeeg vellen op de aanrecht ontdooien. Laat de spinazie ontdooien in een kom. Snipper de ui en hak de knoflook. Hak Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique nov - 17 - 2021 0 reacties 
Eten met vrienden Nikki en haar man Ronnie hadden gekozen voor Garlic bread. Heerlijke kruidenboter met kaas op verse ciabatta brood uit de oven. Het is een heerlijke tapas voor bij de borrel, voor kerst of voor bij de bbq Verrukkelijk! Inspiratiebron Allerhande Verwarm de oven op 200 graden voor. Snijd Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique jul - 21 - 2019 0 reacties 
Ik vroeg aan een vriendin. ” Hou je van Sangria (classico)?”. Haar antwoord was : “Ik heb nog nooit de klassieke sangria op, Wel de witte… die is ook heel erg lekker”. Ze adviseerde me om voor het recept in de kook magazine “Allerhande” te gaan kijken, want daar hadden Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique mei - 2 - 2017 0 reacties 
Laat de artisjokjes uitlekken maar vang het vocht op. Meng de frito samen met het vocht en met 4 kopjes water. Snijd de courgettes in blokjes. Snijd de artisjokjes in kwarten. Snijd de mozarella in blokjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn Verwarm 2 lepels olie in een koekenpan. Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique apr - 7 - 2017 0 reacties 
Het recept is van Allerhande maar natuurlijk met mijn eigen twist voor meer smaak. Halveer de tomaten. Hak de knoflook fijn. Snijd de bos uitjes in ringetjes. Snipper de sjalotten. Meng 1 liter water met de bouillon blokjes in een pan en breng aan de kook. Verwarm in een koekenpan Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique jan - 3 - 2017 0 reacties 
Het recept komt van de magazine Allerhande. Alleen in het recept stond kikkererwten maar ik heb doperwten gebruikt en heb het oventijd een beetje aangepast. Snijd de paprika’s in repen. Snijd de kipfilets in blokjes. Snijd de uien in dunne parten. Snijd de aardappelen in dikke frieten. Meng de paprika’s Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique okt - 23 - 2015 0 reacties 
Het woord Gremolata komt van het Italiaanse gremire, dat vullen betekent. Een bekende toepassing van Gremolata is in de Milanese stoofschotel Ossobuco. Het is ook lekker met vis of gegrilde kip. Rasp de schil van de citroen. Hak de knoflook fijn. Snijd Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique okt - 10 - 2015 0 reacties 
Ik wilde allang dit recept uitproberen maar het feit dat je wortel in een cake gebruikt, leek mij niet zo een goede combinatie. Maar…Wat is die cake lekker zeg! Dit recept is van Allerhande maar ik heb het aangepast door cranberries, bruine suiker en de rasp van een sinaasappel te Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique aug - 12 - 2015 0 reacties 
Dit recept komt uit Allerhande maar ik heb hem aangepast. Ik heb spekjes toegevoegd, cashewnoten vervangen door pijnboompitten en slagroom door crème fraîche, het bladerdeeg door mijn eigen brood/quiche deeg… Ik vond dit gerecht heel lekker maar ik mis erin iets pittig zoals geitenkaas of blauwen kaas, dus ik raad het aan. Verwarm de oven op Lees verder...
Toegevoegd door: Dominique mei - 11 - 2015 0 reacties 
Recept uit de allerhande…ik heb hem aangepast. Ik heb crème fraîche gebruikt en geen slagroom en heb het ei-kaas mengsel niet met het basilicum gemengd maar bovenop de taart verdeeld…De taart is dan romiger… Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges en verwijder de onderkant. Kook de asperges 10 minuten en Lees verder...