Door: Dominique op 13 - 10 - 2014 in de categorie Jam, Salsa en Chutney
Ingredienten
  • 10 vijgen
  • 1 ui
  • 3 kruidennagels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • rasp van een half sinaasappel
  • rasp van een half citroen
  • 2 eetlepels sap een een citroen
  • 1 eetlepel cayenne poeder
  • handjevol walnoten
  • roomboter
  • kazen naar keuze voor het kaasplankje.
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 6 personen
Ik heb hier 3 recepten gebruikt en heb er dan mijn eigen recept van gemaakt.
Lekker voor bij een kaasplankje!
De vijgen die ik heb hier gebruikt komen uit onze eigen vijgenboom!
Halveer de vijgen.
Rasp de sinaasappel en de citroen.
Snijd de ui fijn.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de ui en de vijgen, een paar minuten.
Zeg het vuur laag.
Voeg nu de honing, kaneel, kruidennagels, de rasp van de sinaasappel en van de citroen, de citroensap, de cayenne en de azijn toe.
Laat een uur stoven met een deksel op de pan.
Doe nu de kruidennagels uit.
Pureer de jam maar laat het grof blijven.
Voeg nu de walnoten toe en laat nog 5 minuten stoven.Snijd de kazen in stukjes, leg ze op een plank en serveer de jam in een bakje ernaast…

10721391_908907715804558_1552558279_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Hete Pepers jam

Datum: 18 - 09 - 2018

0 reacties

Compotée de tomates

Datum: 10 - 09 - 2018

0 reacties

Creole Cari kip

Datum: 3 - 08 - 2018

0 reacties

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties