Door: Dominique op 15 - 06 - 2015 in de categorie Brood, Deeg
Ingredienten
  • 350 g bloem
  • 210 ml lauwe water
  • 1 eetlepels melk
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje droge gist (bij de Jumbo)
  • 1 eetlepel olie
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 4 personen

Een pitabroodje, ook wel shoarmabroodje genoemd, is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt ingesneden, als een soort ‘zakje’, waarin gyros of Shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje als een bord gebruikt.
Shoarma vlees heeft een aparte eigen smaak door de kruidenmix. Ik maak het lekkerder door Spaanse peper, rode paprika, ui, prei, verse spinazie, knoflook en Chilisaus toe te voeren.

Meng de gist met wat lauw water, olie, melk en suiker, laat het mengsel 10 minuten staan.
Meng de bloem met het zout en meng met het gist.
Kneed het deeg tot een elastische bal.
1903467_1058583797503615_577738556_nVerdeel het deeg in 2 gelijke stukken, dan in 4 stukken en rol met de binnenkant van jou hand de stukken tot 8 gelijke balletjes.
Laat de balletjes 40 minuten rusten onder een theedoek op een warme plaats.
11297755_1058583374170324_1205441172_nRol de balletjes plat tot schijven van 5 mm dik.
Laat de platte schijven weer 10 minuten rusten onder een theedoek.

 
Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden.
11419968_1058605167501478_1120708173_nBestrooi de pitabroodjes licht met bloem en bak ze circa 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de broodjes opgezwollen en lichtbruin zijn.
Laat de pitabroodjes afkoelen op een rooster tussen 2 bakpapier vellen en onder een theedoek.

Snijd de pitabroodjes (maar niet helemaal) en vul ze met groenten, vlees en zelfgemaakte knoflooksaus.

11352232_1058640877497907_1548547953_n

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Nachodip met laagjes..

Datum: 14 - 11 - 2017

0 reacties

Pasta alla Carbonara

Datum: 10 - 11 - 2017

0 reacties

Churros

Datum: 4 - 11 - 2017

0 reacties