Door: Dominique op 9 - 10 - 2014 in de categorie Toetjes/gebak
Ingredienten
10723284_906844109344252_1029879218_n (1)  
  • 500 g kwark
  • 1 eiwit
  • 150 g suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 250 ml slagroom
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 2 sinaasappels
  • 1 pak Bastogne koekjes
  • 100 g roomboter
Keuken: Bereidingstijd: 180 min. Portie(s): 8 personen
Ik heb net een stukje geproefd en het is lekker!
In het recept moest ik 7 gelatine bladeren gebruiken maar ik had thuis niet genoeg. ik heb dan 5 bladeren gebruikt.
Tijdens het snijden, merkte ik het wel, het is minder stevig geworden, maar mijn eerst kwarktaart is wel stevig genoeg en heel lekker.
Laat in een kom met koud water de gelatine bladeren ca. 5 minuten weken.
Verkruimel de koekjes (ik heb het gedaan met een stamper) en doe ze in een kom.
Smelt de boter in de magnetron en meng de boter met wat water door de koekkruimels.
Leg een bakpapier vel in de springvorm en leg de koekkruimels op de bodem.
Druk goed plat met een lepel.
Laat de bodem van de taart in de koelkast hard worden.
Breng het sinaasappelsap aan de kook, doe het vuur uit en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
Laat het sap afkoelen.
Meng de kwark met de suiker en de vanille suiker en voeg hieraan het afgekoelde sinaasappelsap toe.
Klop de slagroom en voeg hieraan het eiwit.
Klop nog even door met de mixer tot ze stevig zijn geworden.
Voeg het kwark-mengsel hieraan toe.
Laat dit geheel even in de koelkast staan.
Giet het kwark mengsel voorzichtig op de koekjes.
Snijd de sinaasappels in partjes en gebruik ze om de kwarktaart te decoreren.
Laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
954564_906961832665813_1199747742_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Creole Cari kip

Datum: 3 - 08 - 2018

0 reacties

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Gehaktballen op spiesjes

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties

Rode fruit jam

Datum: 10 - 07 - 2018

0 reacties