Door: Dominique op 25 - 10 - 2015 in de categorie Soepen
Ingredienten
  • 1 kg winter wortelen
  • 4 grote aardappelen
  • 1/2 Spaanse peper zonder zaden
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 2 liters water
  • 1 bouillon blokje naar keuze
  • peper en zout
Voor de garnering:
  • crème fraîche
  • 4 boterhammen
  • 1 teentje knoflook
  • verse peterselie
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4-6 personen

Een lekkere dikke soep van wortel.

Snijd de wortelen in grove blokken.
Snijd de aardappelen in blokken.
Snijd de ui en de peterselie fijn.
Hak de Spaanse peper.

Verwarm de olie in een grote pan.
Bak de ui samen met Spaanse peper, 2 minuten.
Voeg de wortelen en de aardappelen toe en bak nog 2 minuten.
Voeg nu het water en het bouillon blokje toe en laat even koken op hoog vuur.
Breng op smaak met peper en zout en laat de soep, 45 minuten, op laag vuur, zacht koken.

Maak grote croutons klaar:
Rooster de boterhammen.
Snijd ze in blokjes.
Halveer de knoflook en wrijf er de boterhammen mee.

Pureer de soep met een stafmixer.
Serveer de soep in kommetjes, leeg een lepel crème fraîche erop, strooi wat peterselie bovenop en serveer de soep met de croutons erbij.

12177622_1130953200266674_2115671480_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Hete Pepers jam

Datum: 18 - 09 - 2018

0 reacties

Compotée de tomates

Datum: 10 - 09 - 2018

0 reacties

Creole Cari kip

Datum: 3 - 08 - 2018

0 reacties

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties