Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Verrine Dessert
Ingredienten
  • 60 gram witte chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 2 eieren
  • water
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4-6 personen

Laat de gelatine ongeveer 5 minuten weken in koud water.
Breek de chocolade in kleine stukjes boven een kom en laat deze langzaam smelten au bain marie.
Knijp de gelatine goed uit en los deze op in een eetlepel heet water en roer dit door de gesmolten chocolade.
Klop de eierdooiers op met de suiker.
Roer het eimengsel door de chocolade en laat het mengsel even afkoelen.
Klop de slagroom op, niet te stijf en spatel deze door het chocolademengsel.
Klop het eiwit stijf en spatel deze door het chocolademengsel.
Verdeel de chocolademousse over 4 kleine dessertglazen en laat deze minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met geraspte chocolade.

10259850_644621495631548_7611867297392256134_n

8 reacties tot nu toe.

  1. Ina Bakelaar schreef:

    Ik wil dit als toetje met de Kerst maken.
    Suggestie om er dan tussen het schaafsel een chocolade boompje o.i.d in te zetten

    • Dominique schreef:

      Het beste is pure chocolade laten smelten in de magnetron.
      Op een bakpapier vel teken een boompje met een lepel. Laat hard worden.
      Voorzichtig uithalen.
      Plant een boom recht in de chocolade mousse, strooi wat chocolade poeder op de mousse om een grond effect te maken.
      Leuk idee trouwens.
      In plaats van glaasjes kun je ook kleine kommen van chocolade maken.
      Recept zit ook hier bij tips voor toetjes denk ik

  2. Esther schreef:

    Ziet er lekker uit! Ik ga het proberen. Kun je mousse ook invriezen?

  3. Donja Dobbelaere schreef:

    Is dit nu voor 4 of 6 personen (tegenstrijdige info)?

  4. Jet van assouw schreef:

    Kan ik dit in de morgen klaarmaken voor in de avond

    • Dominique schreef:

      Jet
      Goedemorgen.

      Ja zeker, u kunt de mousse in de morgen maken, zelf een dag eerder.
      Wat ik adviseer u is om de bakjes met folie te bedekken om te voorkomen dat een soort korstje onstaat.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zelfgemaakte Cajun kruiden

Datum: 21 - 09 - 2017

0 reacties

Gekruide kip broodjes

Datum: 13 - 09 - 2017

0 reacties