Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Verrine Dessert
Ingredienten
  • 60 gram witte chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 2 eieren
  • water
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4-6 personen

Laat de gelatine ongeveer 5 minuten weken in koud water.
Breek de chocolade in kleine stukjes boven een kom en laat deze langzaam smelten au bain marie.
Knijp de gelatine goed uit en los deze op in een eetlepel heet water en roer dit door de gesmolten chocolade.
Klop de eierdooiers op met de suiker.
Roer het eimengsel door de chocolade en laat het mengsel even afkoelen.
Klop de slagroom op, niet te stijf en spatel deze door het chocolademengsel.
Klop het eiwit stijf en spatel deze door het chocolademengsel.
Verdeel de chocolademousse over 4 kleine dessertglazen en laat deze minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met geraspte chocolade.

10259850_644621495631548_7611867297392256134_n

6 reacties tot nu toe.

  1. Esther schreef:

    Ziet er lekker uit! Ik ga het proberen. Kun je mousse ook invriezen?

  2. Donja Dobbelaere schreef:

    Is dit nu voor 4 of 6 personen (tegenstrijdige info)?

  3. Jet van assouw schreef:

    Kan ik dit in de morgen klaarmaken voor in de avond

    • Dominique schreef:

      Jet
      Goedemorgen.

      Ja zeker, u kunt de mousse in de morgen maken, zelf een dag eerder.
      Wat ik adviseer u is om de bakjes met folie te bedekken om te voorkomen dat een soort korstje onstaat.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Beef Stroganoff

Datum: 25 - 04 - 2017

2 reacties

Lente couscous salade..

Datum: 22 - 04 - 2017

0 reacties

Pasta met tomaatjes..

Datum: 21 - 04 - 2017

0 reacties

Italiaanse kipfilet met..

Datum: 19 - 04 - 2017

0 reacties