Door: Dominique op 5 - 01 - 2016 in de categorie Kerstmis Voorgerechten, Koude voorgerechten, Verrine hartig
Ingredienten
  • 1 pakje surimi (krab-sticks)
  • 175 ml crème fraîche
  • 1 appel
  • 1 kleine sjalot
  • peper en zout
  • verse peterselie
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4-6 personen

Verrine is een koud voorgerecht geserveerd in een kleine glas.
Eenvoudig, lekker, klein en heel chic.
Om een verrine te maken, kun je diverse ingrediënten, naar smaak, samen combineren en ze in lagen in een glaasje scheppen of spuiten, met een regel, de verrine moet uit verschillende lagen bestaan:

  • een laag krokante ingrediënten (denk aan koekjes, chips, appel, brood, crackers, cake, hoofdingrediënt, enz…)
  • een laag crème-achtige ingrediënten (denk aan gepureerde groenten, crème fraîche, slagroom, custard, enz…)
  • een laag hoofd ingrediënt (denk aan vis, vlees, eieren, groenten, fruit, enz..)

Dit recept heb ik voor Kerstmis zelf verzonnen:

Snijd de surimi in kleine blokjes maar bewaar 6 sticks.
Snijd ongeveer de 6 surimi sticks in plakjes voor de garnering.
Snijd de appel in kleine blokjes.
Snijd de sjalot fijn.
Hak 2 theelepels peterselie en bewaar een paar blaadjes voor de garnering.

Klop de crème fraîche stijf en luchtig en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de sjalot, 1/4 van de surimi, de peterselie en de appel toe en meng ze voorzichtig met de opgeklopte crème fraîche.

Maak je verrines op:

Schep of spuit 2 theelepels van de crème fraîche in een glas.
Schep er een theelepel surimi blokjes over.
Garneer met een paar plakjes surimi en een blaadje peterselie.
Dek de verrines met folie en zet ze in de koelkast, 3 uur.

12422261_1162195327142461_1259464488_o (1)
 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Poutine

Datum: 8 - 02 - 2018

0 reacties

Barquettes confiture et..

Datum: 10 - 01 - 2018

0 reacties

Rösti met pastinaak

Datum: 29 - 12 - 2017

0 reacties

Brownies Triffle

Datum: 28 - 12 - 2017

1 reactie