Door: Dominique op 20 - 01 - 2016 in de categorie Stoofpotjes
Ingredienten
  • 800 g kalfsvlees
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 wortels
  • 1 ui
  • 1/2 theelepel suiker
  • 2 bleekselderij stengels
  • 1 bouillon blokje (rundervlees)
  • 50 g tomatenpuree
  • 50 g boter en 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 grote sjalotten
  • 300 ml witte wijn
  • 300 ml water
  • peper en zout
  • 1 citroen
  •  2 eetlepels verse peterselie
  • 1 bouquet garni: peterselie, tijm en laurier
  • 2 salie blaadjes (eventueel)
  • 4 grote aardappelen in blokjes als bijgerecht
Keuken: Bereidingstijd: 120 min. Portie(s): 4 personen

Veau Marengo is een lekker stoofpotje met kalfsvlees.

12516750_1171199942908666_632264362_oNeem een zakje en doe het vlees met de bloem erin.
Breng goed op smaak met peper en zout, doe het zakje dicht en schud een paar seconden.

 

 

12511342_1171200112908649_1184955512_oVerhit de boter met de olie in een pan.
Braad het vlees een paar minuten tot het een mooie kleur krijgt.
Leg de stukjes vlees in een bord apart en zet het vuur uit.

 

Snijd de sjalotten fijn.
Snijd de wortels in plakjes.
Snijd de bleekselderij in ringen.
Snijd de ui in half ringen.
Hak de knoflook fijn.

12490322_1171214192907241_797569049_oBak de sjalotten met de knoflook en de ui samen in de pan waar het vlees was.
Voeg het vlees, de wortels en de bleekselderij toe.
Voeg er de bouquet garni, de salie, het bouillon blokjes toe.
Breng op smaak met peper en zout.

12510607_1171217989573528_232058750_oVoeg er de wijn, de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de suiker en het water toe, meng alles goed, zet de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de saus, 2 uur langzaam stoven.

 

Kook de aardappelen blokjes, in ruim water met zout, 20 minuten.

Rasp de citroen en snijd de peterselie fijn en meng ze samen.

Serveer de Veau Marengo met de aardappelen en strooi wat citroenrasp en peterselie erop.

12494315_1171350016226992_1199107843_o

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Hete Pepers jam

Datum: 18 - 09 - 2018

0 reacties

Compotée de tomates

Datum: 10 - 09 - 2018

0 reacties

Creole Cari kip

Datum: 3 - 08 - 2018

0 reacties

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties