Door: Dominique op 19 - 10 - 2015 in de categorie Varkensvlees
Ingredienten
  • 500 g varkenshaas
  • Olijfolie
  • 50 g roomboter
  • peper en zout
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 1 bakje champignons
  • 1 el verse peterselie
  • 2 glazen witte wijn
  • 1 stuk beurre manié (25 g Roomboter + 2 eetlepels bloem)
  • 1 potje crème fraîche of kookroom
  • 1 bouillonblokje
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 4 personen

Zelf verzonnen recept van malse varkenshaas met een heerlijke romige witte wijn saus met champignons en wortel.

De varkenshazen op kamertemperatuur laten komen en goed inwrijven met zout en peper.

Verwarm de roomboter samen met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Laat het vlees er in en rondom dicht schroeien.
Zet het vuur zacht en bak nog 10 minuten (het vlees is nog niet gaar).
Zet het vlees op een bord, pak het in aluminiumfolie in maar gooi zijn overgebleven vet niet.

Snijd de uien in blokjes.
Snijd de wortels in heel kleine blokjes.
Halveer de champignons.
Hak de peterselie fijn.

Bak de blokjes ui samen met de blokjes champignons en wortel in de koekenpan, 5 minuten.
Blus met de wijn af en laat, 5 minuten, op hoog vuur koken.
Voeg het bouillonblokje toe, zet het vuur zacht en laat 15 minuten zacht koken.
Voeg nu de crème fraîche en de peterselie toe en laat 10 minuten koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Kneed tussen je vinger de bloem met de boter om een beurre manié klaar te maken.
Roer de beurre manié in de saus tot de saus iets dikker wordt.

Snijd het vlees in grote blokken.

Leg de stukjes vlees in de saus (met sap van het vlees erbij), dek met een deksel af en laat ongeveer 10 minuten zacht koken.

12165989_1129587947069866_1417647703_n

22 reacties tot nu toe.

  1. Marjon Verschoor schreef:

    Geweldig geslaagd recept! Iedereen heeft er van genoten!

  2. Rein Winters schreef:

    Vraagje: snijd je de haasjes vòòr het aanbakken in stukken of erna?
    Groetjes
    Rein

  3. Hilde schreef:

    Wauw, ons favoriete nieuwe recept! Dank voor het delen. Groetjes Hilde

  4. Marjan schreef:

    Een erg lekker recept!??

  5. Denise schreef:

    Zeer lekker !!!!

  6. Wendy schreef:

    Ingredienten in huis. Ik ga het maken en proeven. Als het lekker is, opnieuw serveren met kerst!

  7. Iris schreef:

    Lijkt me heerlijk ga deze zeker proberen!

  8. Miek Robbens schreef:

    Een heerlijk varkenshaasje met een verrassend lekkere saus! Ik heb er een aardappel kroket bij gegeven.heel feestelijk!

  9. alex teppema schreef:

    varkenshaas in wittewijn champignonsuas

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Ranch dressing

Datum: 11 - 06 - 2018

0 reacties

Mini taarten met..

Datum: 5 - 06 - 2018

0 reacties

Potatoes skins met..

Datum: 4 - 06 - 2018

0 reacties

Koude schotel met..

Datum: 29 - 05 - 2018

0 reacties